Alsógatyában bulizott egy drogos török testépítő Angela Merkel kormánygépén

Vágólapra másolva!
Még július végén hatolt be egy 24 éves török testépítő a német kormány egyik, Angela Merkel kancellár által is sokat használt repülőjének fedélzetére. A legfurcsább azonban az, hogy semmilyen ellenállásba nem ütközött, a rendőrség is csak órákkal később tartóztatta le.
Vágólapra másolva!

Július 25-én a 24 éves Volkan T. egy zacskó marijuanával és néhány ecstasy-tablettával hatolt be a kölni reptér szigorúan őrzött részére, ahol a német kormány egyik repülője is parkolt - írja a Spiegel.

Volkan a repülőn alsógatyára vetkőzött, táncolt az Airbus 319 szárnyain, nyomkodta a pilótafülke gombjait, a berendezést pedig tűzoltásra szolgáló habbal fújta le. A kár nagyjából 100 ezer eurós, azaz 30 millió forintos.

Az incidenst már júliusban jelentették, most azonban újra a figyelem középponjába került Németországban, mivel a német média megszerzett egy 8 oldalas rendőrségi jelentést, amely részletezi a gép őrzésére kirendelt katonák által elkövetett hibákat.

A dokumentumből kiderül, hogy az Airbus vészkijáratai és a pilótafülke ajtaja nyitva voltak, és mivel a hatóságok csak 4 órával a behatolás után jöttek rá, hogy valami nem stimmel, Volkan akár fel is szállhatott volna a repülővel, ugyanis abban volt elegendő üzemanyag.

A testépítő a rendőrségi jelentés szerint az első őrbódén egy egyszerű hazugsággal jutott át, azt mondta: esküvői fogadásra megy. A rendőrség pedig csak azért figyelt fel rá, mert a pilótafülkében véletlenül megnyomott egy gombot, ami bekapcsolta a riasztót.

Az órákkal később kiérkező rendőrök megafonos felszólításaira Volkan nem reagát, így kutyákat küldtek be hozzá. Az egyik állat kétszer megharapta a testépítő lábát, csak ezután tartóztatták le.

A német hatóságok természetesen megkezdték a kormánygépek őrzését szabályozó irányelveik felülvizsgálatát.