Fekete vezetővel tárgyalt a Ku Klux Klan egyik vezére

Vágólapra másolva!
Történelmi találkozót tartottak szombaton a fehérek felsőbbrendűségét hirdető Ku Klux Klan és az Országos Szövetség a Színesbőrűek Felemelkedéséért nevű szervezet egy-egy csoportjának vezetői a wyomingi Casperban – írja a Huffington Post.
Vágólapra másolva!

A vezetők azért találkoztak, hogy megvitassák a feketék ellen elkövetett legutóbbi erőszakos cselekményeket és a Ku Klux Klan (KKK) által a környéken terjesztett szórólapokat. A Casper Star Tribune szerint Jimmy Simmons, az Országos Szövetség a Színesbőrűek Felemelkedéséért (NAACP) casperi csoportjának elnöke még júniusban kereste meg John Abarrt, az Amerika Egyesült Klánjai vezetőjét. A találkozó azért nem jött létre eddig, mert számos alapszabályban meg kellett előtte egyezni, többek között a megbeszélés biztonságának biztosításában.

A két vezető átbeszélte a szegregáció és a feketék elleni erőszak témáját. Abarr elmondta, hogy Barack Obama megválasztása óta nőtt az új tagok száma, és beszélt arról is, hogy miért szeret egy ilyen titkos szervezetben lenni. „Szeretek a Klanban lenni, valahogy szeretem, ha az emberek azt gondolják rólam, hogy törvényen kívüli vagyok" – idézte őt a helyi lap.

Abarr azt is felfedte ugyanakkor, hogy csoportját sokan nem tartják elég gyűlölködőnek a Ku Klux Klanon belül. Ő maga egyébként elítéli a feketék elleni erőszakot, csoportját pedig politikai kérdésekre fókuszáló, erőszakmentes szervezetnek tartja.