A brit parlament laptopjain folyton pornót akarnak nézni

London, parlament, képviselők beszélgetnek a parlament folyosóján, miközben II. Erzséber királynő a nyitóbeszédet mondja
Vágólapra másolva!
Az angol parlament számítógépeiről egyetlen év alatt összesen 300 ezer alkalommal kísérelték meg a felhasználók pornóoldalak megnyitását.
Vágólapra másolva!

Egy, a közérdekű adatok nyilvánosságára vonatkozó kérdésre adott brit parlamenti válaszból derült ki, hogy a brit parlament dolgozói között elég népszerű a pornó: annyira, hogy a céges, azaz a parlament által a rendelkezésükre bocsátott laptopokról és PC-kről egy év alatt összesen csaknem 300 ezer alkalommal próbáltak meg pornóoldalakat megnyitni. Naponta átlagosan 800 ilyen próbálkozást regisztrált a hálózat a Westminster-palota hivatalos nyilvántartása szerint - írja a Guardian. Az adatokat a Huffington Post angol kiadása kérte le.

Forrás: AFP/Stefan Wermuth

A számítógépek, amelyekről az adatok elérhetők, a parlamenti hálózatba vannak bekötve. Használják őket parlamenti képviselők, a stábjuk és a brit országház többi alkalmazottja.

Az adatokat vizsgálják, mert furcsa eltéréseket mutat egy-egy hónap: novemberben például több mint 114 ezer ilyen oldalletöltési kísérlet volt, míg februárban csak 15.

A Westminster-palota azzal próbálta elvenni az adatok kínos élét, hogy a válaszában megjegyezte: sok esetben automatikus felugró ablakok dobták meg a számot, vagy a szájtok automatikus frissülése. Szerintük ezek miatt nem lehet kimondani, hogy a parlamenti képviselők vagy dolgozók mindannyiszor szándékosan próbálták megnyitni a pornóoldalakat. Ettől függetlenül a felnőtt-tartalmakat továbbra is szűrik, és az ilyen oldalakra vonatkozó letöltési kísérleteket továbbra is rögzítik.