Puszta kézzel ölt meg egy farkast egy kazah férfi

Vágólapra másolva!
Hátulról támadt egy farkas egy kazah férfira, aki éppen a kocsiját vizsgálgatta. A fenevad ráugrott a hátára, és marcangolni kezdte, de a férfi felvette a harcot, és végül puszta kézzel megfojtotta az állatot.
Vágólapra másolva!

A Ria Novosztyi orosz hírügynökség szerint a puszta két kezével ölt meg egy rátámadó farkast egy kazah férfi, Daulet Tejesjev. Az eset egy eldugott, a közép-ázsiai sztyeppén fekvő városban, Zsetibajban történt.

A farkastámadást túlélő férfi nyilatkozott a helyi sajtónak. Azt mondta, éppen a kocsiját vizsgálgatta, amikor aí hátára ugrott egy farkas, beleharapott és marcangolni kezdte. A férfinak meg kellett fojtania a vadállatot, hogy mentse az életét. "Először kutyának hittem, csak a közben esett le, hogy egy farkassal birkózok" - fogalmazott.

Miután legyőzte az állatot, a helyi kórházba sietett. A környékbeliek elégették a farkas tetemét. A helyi rendőrség megerősítette, hogy az eset valóban megtörtént.

A sztyeppei város lakói a helyi újság - a Lada.kz - szerint az elmúlt, szokatlanul hideg télen vagy két tucat farkassal kerültek összeütközésbe, és meg kellett ölniük a nyájaikra támadó állatokat. Kazahsztán sztyeppéin nagyon sok farkas él, Tjesjev esete mégis szinte példa nélküli. A legutóbbi hasonló eset azt 56 éves Ajsat Makszudovával történt tavaly novemberben: a dagesztáni nő úgy élte túl egy farkas támadását, hogy a kezeivel ellökte az állatot, majd egy fejszével agyoncsapta.