Kommandósok lőtték le a 107 éves férfit

Vágólapra másolva!
Egy amerikai nyugdíjas két másik emberre támadt, rálőtt a kiérkező rendőrökre, a kommandósoknak pedig nem adta meg magát. 
Vágólapra másolva!

Szombat délután a közép-amerikai Arkansas államban lévő Pine Bluff kertvárosi részének egyik családi házához hívták ki a rendőrséget, ahol egy nyugdíjas férfi két másik embert fenyegetett fegyverrel.

A kiérkező rendőrök épségben kijuttatták a házból a két fogva tartott embert, ám a hálószoba ajtaján keresztül egy 107 éves férfi tüzet nyitott rájuk - számolt be a CNN amerikai hírcsatorna. Bár a járőrök nem sérültek meg, visszavonultak és erősítést hívtak.

A helyszínre érkező különleges egység, a SWAT munkatársai próbáltak tárgyalni az idős férfival, de nem jártak sikerrel. Végül egy vezeték nélküli kamerát juttattak a szobába, amelyen keresztül meggyőződhettek arról, hogy a férfi egy kézifegyverrel van felszerelkezve.

Végül a kommandósok könnygázgránátot dobtak be a szobába az ablakon keresztül, majd egy hanggránáttal próbálták a férfit megadásra kényszeríteni. A nyugdíjas azonban a rendőrség beszámolója szerint a behatoló kommandósokra is tüzet nyitott, akik végül lelőtték őt. Az eset kapcsán vizsgálat indult.