Lánya született Kim Dzsongunnak

Vágólapra másolva!
Lánya született nemrégiben Kim Dzsongunnak - jelentette ki Dennis Rodman amerikai veterán kosárlabdázó, aki az elmúlt napokban ismét Észak-Koreában járt, és találkozott a sztálinista ország vezetőjével.
Vágólapra másolva!

"Tartottam a kezemben a gyermekét, Dzsu It, és beszéltem a feleségével, Li Szol Dzsuval. Ő csodálatos apa, szép családja van" - így nyilatkozott a Guardian című brit napilap szerint Dennis Rodman amerikai kosaras, aki nemrég ismét a külvilágtól elzárt országban járt, és barátjának nevezte Kim Dzsong Unt.

A KCNA hivatalos észak-koreai hírügynökség tavaly Li Szol Dzsuról fényképeket tett közzé, amelyekből arra lehetett következtetni, hogy az asszony várandós. Október óta azonban Kim Dzsong Un felesége nem jelent meg a nyilvánosság előtt, és hivatalos közlés sem volt arról, hogy gyereket vár.

A feltehetően harmincas éveiben járó Kim Dzsong Un, édesapja, Kim Dzsong Il halála óta, három éve áll a világtól elszigetelten élő ország élén. Tekintettel az észak-koreai társadalmi szokásokra, nem valószínű, hogy a kislány egyszer majd az apja nyomdokaiba lép, de a Kim-család nőtagjai - például Kim nagynénje - fontos posztokat foglalnak el a phenjani kormányzatban.

Dennis Rodman kosárlabdasztár februárban látogatott először Észak-Koreába, hogy népszerűsítse a kosárlabdát, és filmet forgasson. Mint akkor mondta, a kosárlabda-diplomácia segítségével javítani lehet a két ország kapcsolatain. Kim arra kérte őt, hogy miután hazaér, mondjon "valami nagyon jót, pozitívat" országáról.