Szíria hazugságra fogja használni a kapott időt

Vágólapra másolva!
Két amerikai republikánus képviselő szerint azzal, hogy 2014 közepéig kapott időt Szíria a vegyi fegyverei megsemmisítésére, csak erősödni fog a terrorizmus.
Vágólapra másolva!

Két befolyásos, az amerikai elnök külpolitikáját gyakran bíráló republikánus szenátor szerint katasztrofális megállapodás született a szíriai vegyi fegyverekről Genfben.

Ez a megállapodás nem tesz semmit az igazi probléma megoldására, ami a belső konfliktus, amely 110 ezer ember halálát okozta és milliókat űzött el otthonából, destabilizálja barátainkat és szövetségeseinket a térségben, felbátorítja Iránt és terrorista csatlósait, és biztos menedéket nyújt az al-Kaidához húzó szélsőségesek ezreinek - írta közös nyilatkozatában John McCain és Lindsey Graham.

Véleményük szerint az Egyesült Államok barátai és ellenségei egyaránt "Amerikai provokatív gyengesége" következményének tekintik a megállapodást. Bassár el-Aszad elnök halogatásra és a világ becsapására fogja kihasználni a megállapodásban neki biztosított időt - vélekedik a két politikus.

Az orosz és az amerikai külügyminiszter 2014 közepéig adott haladékot Bassár el-Asszad rezsimjének, hogy megsemmisítsék a vegyi fegyvereket.