Megölte magát a rendőrgyilkos osztrák orvvadász

osztrák rendőrök egy útlezárásnál Grosspriel mellett, ahol egy fegyveres több embert megölt és túszt ejtett, majd öngyilkos lett
Vágólapra másolva!
Régóta körözték az 55 éves férfit, aki kedden három rendőrt és egy vöröskeresztes dolgozót ölt meg. 
Vágólapra másolva!

Halott a gyilkos ausztriai vadorzó az osztrák rendőrség szerda hajnali jelentése szerint, a férfi előző nap menekülés közben négy ember ölt meg. Az 55 éves férfi - akit régóta köröztek - a Bécstől mintegy 70 kilométerre nyugatra fekvő Melk közeli tanyájára menekült és ott elbarikádozta magát.

A rendőrök lezárták a környékbeli utakat Forrás: AFP/Dieter Nagl

A Cobra különleges egység tagjai éjszaka megrohamozták a házat és rábukkantak a férfi holttestére. A vadorzó állítólag felgyújtotta a ház egyik helyiségét és maga is a lángok martaléka lett.

Alois H. - akit évek óta köröztek - kedden szökés közben rendőröket és egy vöröskeresztes alkalmazottat lőtt meg, négyen belehaltak sebesüléseikbe: három rendőr és egy vöröskeresztes gépkocsi sofőrje. Az egyik rendőrt a vadorzó túszul ejtette és menekülés közben ölte meg.

A Cobra különleges rendőri egység keddre virradóra Annaberg község közelében, egy erdőben kísérelte meg elfogni az autójában tartózkodó férfit, aki azonnal tüzet nyitott rájuk és egy rendőrautóba átülve menekült tanyájára.

A rendőrség jelentése szerint a különleges egység tagjai a ház átkutatása közben egy, a pincéből nyíló titkos helyiségre bukkantak, ahol tűz égett. A tüzet eloltották és ekkor bukkantak rá minden kétséget kizáróan a férfi holttestére. Az akcióban a Cobra 135 tagja, valamint további 200 fős biztonsági erő vett részt. Bevetették a hadsereg három páncélozott járművét is.