Ötezer euró a magyar útlevél Ukrajnában

Vágólapra másolva!
Egy ukrán honlap ötezer euróért magyar útlevelet ígér minden ukrán állampolgárnak. Orosz állampolgároknak kilencezer euró az ár - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Ötezer euróért kínálja ukránoknak a magyar állampolgárságot egy orosz nyelvű ukrajnai honlap - írta keddi számában a Népszabadság.

Az eredetileg magyar származású külföldi állampolgárok számára kidolgozott egyszerűsített honosítási eljárással visszaélve, három-hat hónapos átfutási idővel ígérnek magyar útlevelet az érdeklődőknek - írta a lap. Hozzátették: az ötezer euró azokra az ukrán állampolgárokra vonatkozik, akik személyesen részt vesznek az eljárásban, távollétükben további ötszázzal kell megfejelniük az összeget.

A kishatárforgalmi engedélyhez, amelyet hivatalosan csaknem négyszáz, a magyar határhoz közel fekvő településen élők válthatnak ki, 1600 euróért juthatnak hozzá "minden ukrajnai régió lakosai" a honlap szerint.

Orosz állampolgároknak kilencezer euróért ajánlanak útlevelet, míg más államokban élők számára külön megállapodás kérdése az ár.