Öngyilkos merénylő, halálos vihar, elszabadult busz

Vágólapra másolva!
Busz ütközött kamionnal az Egyesült Államokban, sokan meghaltak, öngyilkos merénylet Pakisztán északnyugati részén, súlyos közlekedési baleset India északkeleti részén, iskolásokat szállító busz szenvedett balesetet Kairóban, egyre több halottat találnak meg a mexikói viharok után.
Vágólapra másolva!

Kamionnal és más járművekkel ütközött egy autóbusz az Egyesült Államokban szerdán, a súlyos balesetben nyolcan meghaltak, tizennégyen megsérültek. A busz egy baptista templom közösségének tagjait szállította vissza egy egyházi gyűlésről Észak-Karolinába, és eközben történt a baleset Tennessee állam területén egy főúton. A tragédiát az okozta, hogy kilyukadt a busz egyik kereke, és a jármű áttért az út túloldalára. Ott ütközött össze a kamionnal, majd több más jármű is beléjük rohant. A halálos áldozatok közül hat a busz utasa volt. Meghalt a kamion sofőrje és egy személyautó utasa is.

A tálib szélsőségesek ellen harcoló fegyveresek egyik parancsnokát és embereit vette célba támadásával egy öngyilkos merénylő csütörtökön Pakisztán északnyugati részén, tizenöten meghaltak. A parancsnok és emberinek táborát előbb fegyveresek kezdték el lőni, majd egy pokolgéppel megrakott jármű hajtott a területre, amelynek vezetője működésbe hozta az autóban lévő robbanószerkezetet. A robbanásban tizenöten haltak meg, hatan megsebesültek. Nem tudni, hogy a támadásban meghalt-e a parancsnok. Egyelőre senki sem vállalta a merénylet elkövetését.

Két, munkásokat is szállító kisbuszba csapódott egy teherautó csütörtökön India északkeleti részén, huszonnyolcan meghaltak, közte 13 gyermek - közölte a helyi rendőrség. Húsz ember megsérült, egyesek állapota válságos. A balesetben az öttengelyes teherautó egy főúton haladt, és áttért a szemközti sávba, majd frontálisan ütközött a kisbuszokkal. A teherautó vezetőjét egyelőre nem találják.

Általános iskolás gyermekeket szállító busz ütközött teherautóval Kairóban szerda este, a szerencsétlenségben nyolc gyermek és egyik tanáruk meghalt. A nagy sebességgel száguldó teherautó csapódott a buszba, miután sofőrje - minden bizonnyal a gyorshajtás következtében - elvesztette fölötte az ellenőrzést. Közvetlenül az ütközés előtt a teherautó felborult. Az iskolások osztálykirándulásról voltak visszatérőben a fővárosba. Egyiptomban gyakoriak a súlyos közúti és vasúti balesetek az öreg járművek, a kaotikus közlekedési viszonyok és a rossz állapotú, elhanyagolt utak és vágányok miatt. Múlt héten 14-en haltak meg a Szuezi-csatorna mentén, Iszmáilíja közelében egy kamion és egy kisebb busz karambolozása miatt.

Már 157 halálos áldozata van az Ingrid trópusi viharnak és a Manuel hurrikánnak, amely a múlt héten csapott le Mexikó déli részére. A kormány legfrissebb összesítéséből kiderült, hogy mintegy 175 ezer épületet érintették a viharok miatt kialakult árvizek és fölcsuszamlások, javarészt a dél-mexikói Guerrero államban. A legsúlyosabb szerencsétlenség egy hegyvidéki faluban történt, ahol többtucatnyi embernek veszett nyoma egy földcsuszamlásban, és mindeddig csak néhány holttestet találtak a sár alatt. Az államfő vizsgálatot rendelt el, hogy ki adott engedélyt az építkezésekre tiltott területeken, például folyók mentén, ahol viharok idején életveszélynek vannak kitéve az ott lakók.