Macskát és kutyát is szabad fogyasztani Damaszkuszban

Vágólapra másolva!
Az éhhalál elkerülése érdekében ezentúl macskát, kutyát és szamarat is ehetnek a Damaszkusz déli peremkerületein élők egy kedden kibocsátott vallási rendelet (fatva) értelmében.
Vágólapra másolva!

A szíriai sejkek és iszlám vallástudósok (ulema) egy csoportja által kiadott fatva a Damaszkusz déli részén uralkodó fájdalmas humanitárius helyzetre hívja fel a figyelmet - derült ki a rendelet kibocsátóinak internetes videoüzenetéből.

A csoport szerint a főváros déli kerületeiben, ahol mindennaposak a tüzérségi támadások, valamint a Bassár el-Aszad elnökhöz hű erők és a felkelők összecsapásai, az éhhalál veszélye fenyegeti a lakókat. Egyúttal arra figyelmeztettek, hogy ha a helyzet így folytatódik, az emberek kénytelenek lesznek a halottak húsához nyúlni.

Az iszlám vallás egyes értelmezései szerint tilos a macska, kutya és szamár húsának fogyasztása. A Korán egyik szakaszában az szerepel, hogy nem szabad tépőfoggal rendelkező állatokat enni, míg vannak olyan magyarázatok, amelyek szerint az említett négylábúak "tisztátalanságuk" miatt nem fogyaszthatók.