Felrobbantottak egy vonatot Pakisztánban

Vágólapra másolva!
Legalább hatan meghaltak, és további közel huszan megsérültek egy robbantásban Pakisztánban. Az elkövetők a vasúti sínre erősítették a bombát, és akkor robbantották fel, amikor a személyvonat odaért.
Vágólapra másolva!

Legalább hat ember meghalt és mintegy húsz megsebesült egy vonat elleni pokolgépes merényletben hétfőn a délnyugat-pakisztáni Beludzsisztán tartományban - közölték a helyi hatóságok. A tartományi belügyminiszter tájékoztatása szerint egy személyvonatot robbantottak fel.

A Newsweek pakisztáni kiadása azt írta, a bombát az első vizsgálatok szerint a sínre erősítették egy állomás közelében, és akkor robbant fel, amikor a szerelvény odaért. A robbanás letérítette a vonatot a pályáról. Egyelőre 17 sebesültről tudnak, akik közül hatan életveszélyes állapotban vannak.

Beludzsisztán Pakisztán legnagyobb és egyben legszegényebb tartománya, amelyben rendszeresek a különböző felekezetek közötti összecsapások, és ahol a beludzs szakadárok nagyobb autonómiáért és a természeti kincsek feletti ellenőrzésért, míg a szélsőséges tálib felkelők befolyásuk kiterjesztéséért harcolnak. Egyelőre senki nem vállalta a felelősséget a robbantásért.