Véget ért a túszdráma Freiburgban

Vágólapra másolva!
Robbantással fenyegetőzött és túszokat ejtett egy kurd férfi egy freiburgi gyorsétteremben. Az épületet kommandósok rohamozták meg, a férfit őrizetbe vették.
Vágólapra másolva!

Elfogták azt a 36 éves férfit a németországi Freiburgban, aki csütörtökön este elbarikádozta magát egy gyorsbüfében és a büfé felrobbantásával fenyegetőzött. A férfit az után vették őrizetbe, hogy a kommandósok megrohamozták az épületet.

A 36 éves kurd férfival együtt a büfében eredetileg 12 másik ember is tartózkodott, a rendőrség információi szerint a férfi rokonai és ismerősei. Az első értesülések szerint túszul ejtette őket, de a rendőrség nem zárta ki teljesen, hogy önként voltak vele, és megpróbálták rábeszélni, hogy adja meg magát.

A férfi tettének indokai egyelőre ismeretlenek, ugyanakkor korábban sem volt ismeretlen a rendőrség előtt. Csütörtökön bírósági meghallgatásra kellett volna mennie, de nem jelent meg, ehelyett telefonon azzal fenyegetőzött, hogy "mindenre képes".

A rendőrség nagy erőkkel, köztük különleges egységekkel körülzárta az épületet. A környéket is lezárták. A mentőszolgálat és a tűzoltóság a legrosszabbra felkészülve rendkívüli tábort épített fel. Hivatalos közlés szerint csaknem 10 orvos és több mint 80 ápoló állt készültségben.