Indulnak a tájfun helyszínére a magyar segélyszervezetek

Vágólapra másolva!
A magyarországi baptista és a református egyház is elindított egy-egy csapatot a Haiyan tájfun pusztítása által sújtott Fülöp-sziegetekre. Várják az adományokat.
Vágólapra másolva!

Nyolcfős orvoscsoporttal és 15 ezer dollár értékű egészségügyi felszereléssel és adománnyal indul útnak hétfőn reggel a Református Szeretetszolgálat a Fülöp-szigetekre, a Haiyan tájfun áűldozatainak megsegítésére - közölte a szervezet.

A nyolcfős küldöttség a legnagyobb kárt szenvedett Leyte sziget Tacloban városában fog segítséget nyújtani. A csoport teljesen önellátó, kórházi sátorral is rendelkezik, a gyógyítást egyből az érkezés után megkezdi. A Református Egyház adományaként nem csak orvosi szaktudást visz a katasztrófa sújtotta területre, de felszerelést, fogyóeszközöket, kötszert, gyógyszert, infúziót, fájdalomcsillapítót és az ellátáshoz szükséges eszközöket is.

A Szeretetszolgálat adománygyűjtést indított a katasztrófával sújtott terület megsegítésére, mely a 13600-as telefonszám 66-os kódjának hívásával támogatható vagy a 10702019-85008898-51100005 számlaszámon keresztül, illetve a Szeretetszolgálat jobbadni.hu oldalán online adományozásra is lehetőség van.

A Baptista Szeretetszolgálat már korábban bejelentette, hogy a fülöp-szigeteki baptisták segélykérésére vasárnap délután négykor elindul egy háromfős csapata, ötezer dollár gyorssegéllyel. A csoport azt is felméri a helyszínen, hogy szükség van-e a készenlétben álló Rescue 24 nemzetközi mentőcsapat bevetésére.

A baptisták a 13555555-55555555-55555555–ös számlaszámra "Tájfun" megjelöléssel várják az adományokat.