Szexrabszolgákat áruló bandát számoltak fel Spanyolországban

Vágólapra másolva!
Egy Spanyolországban felszámolt nigériai bűnbanda tagjai saját honfitársaikat közvetítették külföldre szexrabszolgának. 120 autóból álló flottával dolgoztak.
Vágólapra másolva!

Népes, szexrabszolgákat áruló bűnszövetkezetet számoltak fel Spanyolországban: 25 embert tartóztattak le, és lefoglaltak százhúsz autót, köztük többet luxuscikkekkel megrakva - közölte vasárnap a spanyol rendőrség.

A hatóság öt, szexrabszolgaságra kényszerített nőt szabadított ki a bűnszövetkezet fogságából. A banda rovásán pénzmosás és internetes csalás is van. A 25 tagot Madridban, Toledóban, Cantabriában és Palma de Mallorcában tartóztatták le, mindannyian nigériaiak.

A csoport a rendőrség szerint Spanyolországot ugródeszkaként használta arra, hogy nigériai nőket küldjön más országokba szexrabszolgának, a rajtuk szerzett pénzt pedig luxuscikkek vásárlására költötte, amelyeket hazaküldött Nigériába. A fuvarozás elsötétített ablaküvegű és lehegesztett ajtajú furgonokban folyt.

A rendőrség 120 autóból álló flottát foglalt le. Az egyes kocsikban lévő árucikkek összértékét 5 millió euróra - másfél milliárd forintra - becsülik a nyomozók.