Lopásért leültették Batman bin Suparmant

Vágólapra másolva!
A szingapúri Batman bin Suparman, aki a neve miatt az interneten már 2008-ban valóságos sztárrá vált, most 33 hónap börtönbüntetést kapott.
Vágólapra másolva!

A két szuperhős nevét is viselő Batman bin Suparmant 33 hónap börtönre ítélte egy szingapúri bíróság. A 23 éves férfi - aki még 2008-ban vált híressé világszerte a különleges neve miatt - pénzt lopott egy boltból, sőt, a bátyja bankkártyáját is elcsórta, hogy pénzt vegyen fel róla. Kábítószerrel visszaélés miatt is felelnie kellett - írja a BBC.

A Batman bin Suparman személyi igazolványáról készültfotó 2008 májusa óta kering az interneten. A fotót több ezerszer megosztották, tweetelték és még egy rajongói Facebook-oldalat is csináltak neki, amelynek 11 ezer követője van.

A fiatal férfi eredetileg az indonéziai Jáva szigetéről származik, ahol a BBC-nek nyilatkozó nyelvész, Ben Zimmer szerint a Suparman név egész mindennapinak számít. A Batman nevet már nem tudta ilyen könnyen megmagyarázni, arra tippelt, hogy azt már viccből adhatták a szülei a gyereküknek, mert nem számít gyakori keresztnévnek.