Vágólapra másolva!
A diákjaival beteg játékokat űző tanár jó eséllyel élete végéig a rácsok mögött lesz.
Vágólapra másolva!

A korábban tanárként dolgozó, 62 éves Mark Berndt valószínűleg életének teljes hátra lévő részét a börtönben tölti, miután pénteken az ügyében eljáró bíróság bűnösnek találta. A Los Angeles-i férfi több mint harminc éven át dolgozott tanárként, ám 2010-ben egy bizarr eset miatt függesztették fel.

Berndtről ugyanis kiderült, hogy saját ondójával ízesített süteményekkel etette diákjait egy általa szervezett "kóstoló" játék során. Az esetre azért derülhetett fény, mert a tanár egy helyi drogériában papírmásolatokat rendelt az eseményről készült fotókról. A képeket feldolgozó technikus azért értesítette a rendőrséget, mert a képeken bekötött szemű és leragasztott szájú 7-10 éves kisdiákok voltak láthatók, más gyerekek arcán pedig óriáscsótányok mászkáltak, többek szájai körül pedig fehér habszerű anyag volt látható.

Az ügyben eljáró nyomozók Berndt iskolájának egyik szemetesében megtalálták azt a kanalat, amelyet a fotók tanúsága szerint a gyerekekek kóstoltatásához használ. A laboratóriumi vizsgálatok kimutatták a férfi ondójának nyomait az evőeszközön. A rendőrség később azt is kiderítette, hogy a férfi 2005 és 2010 között több alkalommal is megetette diákjaival testnedvét az általa szervezett játékok keretében, a férfi lakásán ugyanis négyszáz darab, ezt megörökítő fotót találtak. A tanárt 2011 januárjában függesztették fel.

A Daily Mail brit napilap szerint Berndtet már a kilencvenes években is bepanaszolták, mert diáklányok szerint a tanár önkielégítést végzett az osztálytermek tanári asztala mögött ülve, illetve egyes diáklányokat meg is fogdosott. A nyomozás szerint a korábbi bejelentéseket az iskolakerület nem vizsgálta kellő alapossággal. A tanár letartóztatását követően az iskola mind a hetvenhat tanárát és munkatársát ideiglenesen felfüggesztették, közülük az új tanévben negyvenhárman tértek vissza az intézménybe az új tanévben egy új igazgató vetetése alatt.