A fia melegházasságát celebrálta, kizárhatja az egyház

Vágólapra másolva!
Egy amerikai lelkész még 2007-ben adta össze a fiát egy másik férfival, de csak most lett ügy a dologból. A férfi négy gyereke közül három meleg.
Vágólapra másolva!

Hivatalvesztéssel sújthatnak Amerikában egy protestáns lelkészt, aki a saját fiát házasította össze egy másik férfival, megsértve ezzel egyházának a homoszexualitásra vonatkozó tanítását. Frank Schaefer 51 éves pennsylvaniai metodista lelkész ügyében a közeli napokban dönt egyházi bíróság. A perben a lelkész mellett fog tanúskodni fia, a 29 éves Tim, aki szerint az egyház "elavult nézeteket vall" a melegek és az azonos neműek házasságának kérdésében.

Az Egyesült Államok legjelentősebb történelmi protestáns felekezete, a metodista egyház elfogadja a meleg és a leszbikus híveket, de elutasítja a homoszexualitás gyakorlását.

Az AP szerint Schaefer lelkész elkerülhette volna a bíróság elé állítást, ha megígéri, hogy nem ad össze többé azonos nemű párokat, de ő erre nem volt hajlandó, mert négy gyermeke közül három a saját neméhez vonzódik.

A lelkész 2007-ben, Massachusetts államban adta papi áldását a fia és egy másik férfi egybekelésére. Az eseményről előzetesen és utólag is tájékoztatta feletteseit, és nem is történt semmi egészen ez év áprilisáig, amikor – egy hónappal a metodistáknál szokásos hatéves elévülési idő lejárta előtt – gyülekezetének egy tagja panaszt nem tett ellene.