Kim Ir Szen megparancsolta, hogy 120 évig tartsák életben

Vágólapra másolva!
Kim Ir Szen korábbi magánorvosa szerint a diktátor megparancsolta az őt kezelő doktoroknak, hogy tartsák életben 120 éves koráig. Az egyik módszer a nevettetés volt.
Vágólapra másolva!

Észak-Korea államalapítója, miniszterelnöke, elnöke, örökös elnöke, a Koreai Munkáspárt főtitkára és az észak-koreai nép Nagy Vezére először 65 évesen gondolt arra, hogy meg kellene hosszabbítani életkorát. Ezért összehívta az állam legelismertebb orvosait és rájuk parancsolt, hogy találjanak ki valamilyen megoldást e cél elérésére.

A projektről Dr. Kim Szo-jun, a kilencvenes évek elején Dél-Koreába emigrált északi orvos most megjelent könyvéből értesült a világ. A doktornő egyike volt a Kim Ir Szen által összehívott szakértőknek, ráadásul ő vezette az 1979-ben felállított kutatóközpontot is, mely a diktátor életének meghosszabbításán fáradozott.

A könyvből a dél-koreai konzervatív Chosun Ilbo napilap közölt részleteket, melyek szerint az orvosok először 1750 hagyományos keleti gyógynövény hatását elemezték, a leghasználhatóbbakat pedig termeszteni kezdték. Egy másik módszer pedig Kim nevettetése volt: színpadi komédiákat rendeztek a számára és kisgyerekeket állítottak elé, akiknek az volt a feladatuk, hogy aranyos és vicces dolgokat csináljanak. Minden művész, aki képest volt napi 5 alkalommal megnevettetni a vezért, megkapta az „érdemes színész” elismerést.

A kezelések azonban csekély eredményt hoztak, Kim ugyanis a könyv szerint csodákat várt volna. 78 évesen, mikor egészsége romlani kezdett, a diktátor követelni kezdte, hogy rendszeresen fiatal és életerős férfiaktól kapjon vérátömlesztést. Kim Szo-jun könyve szerint az ilyen agresszív kezelések valószínűleg inkább rosszul hatottak a vezető egészségére, és akár felelősek is lehettek Kim Ir Szen 1994-es haláláért.