Hazaért a 230 kilós francia beteg

Vágólapra másolva!
A légi- és vasúttársaságok egymás után tagadták meg a szállítását. Nagy megpróbáltatások árán jutott vissza az Egyesült Államokból Franciaországba.
Vágólapra másolva!

Rendkívüli hányattatásai után hazaért Franciaországba az a 230 kilós beteg fiatalember, aki nagy megpróbáltatások árán az Egyesült Államokból Londonba eljutott, onnan viszont csak újabb nehézségek leküzdése után tudott tovább menni.

A 22 éves Kevin Chenais szerda este hajón érkezett meg Calais kikötőjébe, ahonnan még több mint hétszáz kilométeres út várt rá a francia-svájci határon fekvő Ferney-Voltair-be. A hormonzavara miatt extrém túlsúllyal küzdő fiatalembert a P&Q komptársaság vitte át a Csatornán. A hajón mentőautóban kellett utaznia.

"Szörnyű. Ez diszkrimináció. Nagyon nehéz és fárasztó volt (az út), és a szüleim pénzének nagy pazarlása" - mondta az RTL rádiónak Kevin Chenais. "Nem a fiam hibája, hogy kövér, genetikai betegsége van. Örülünk, hogy hazamehetünk ez után a hosszúra nyúló, elszomorító és traumatikus helyzet után" - mondta a férfi anyja.

Kevin Chenais másfél évig tartó kezelésen vett részt Chicagóban, ahová még a British Airways járatán érkezett meg. A légitársaság orvosi biztonsági okokra hivatkozva hazaszállítani már nem akarta a beteg fiatalt, aki a visszautasítást követően a Queen Mary 2 óceánjáró fedélzetén akart eljutni Nagy-Britanniába. A hajózási társaság azonban szintén nemet mondott a motoros kerekes székre és oxigénpalack használatára szoruló franciának. A férfin végül a Virgin Atlantic légitársaság könyörült meg, és ingyen Londonba vitte a turistaosztályon.

Chenais a brit fővárosból az Eurostar-expresszel akarta átszelni a Csatornát, de a vasúttársaság nemet mondott, mondván, hogy vész esetén nem tudná evakuálni a fiatalembert. A cég mindazonáltal felajánlotta segítségét, és kifizette a család szállodájaszámláját.