Lezárták a Yale Egyetemet egy fegyveres miatt

Vágólapra másolva!
Egy egyetemi lövöldözés előkészületét jelentette valaki a connecticuti rendőrségnek. Valaki látni is vélt egy fegyverest, de a hatóságok nem találtak senkit, lövés nem dördült.
Vágólapra másolva!

Lezárta a rendőrség a Yale Egyetem kampuszát helyi idő szerint hétfő délelőtt. A neves amerikai egyetem vezetősége e-mailekben és sms-ekben arra kérte az ott tartózkodókat, hogy maradjanak bezárt irodákban vagy szobákban, mert egy felfegyverkezett személyt keresnek – írta a CNN amerikai hírtelevízió internetes oldala.

Egy névtelen telefonáló tájékozatta a rendőrséget arról, hogy a szobatársa fegyverrel közeledik a New Haven-i kampusz felé, és embereket akar lelőni. Később valaki látni vélt egy alakot a helyszínen egy puskával.

A rendőrség egységei átfésülték az egyetem területét, ami elég vontatottan ment, mert az épületekben a bezárkózott diákok és tanárok - akik a hálaadás napi szünet miatt szerencsére nem voltak sokan - gyakran nem hitték el, hogy a rendőrség zörget. Fegyverest nem találtak, lövéseket senki sem jelzett, de a hatóságok még folytatják a keresést.