Megússza a tartásdíjat az osztrák pisztolygyártó milliárdos

Vágólapra másolva!
Egy nála bő 50 évvel fiatalabb nő miatt vált el feleségétől a Glock-pisztolyok gyártója, Gaston Glock. Volt neje hiába perelte tartásdíjért, a bíróság a 3 milliárd dolláros céget vezető férfinak adott igazat.
Vágólapra másolva!

Megnyerte vagyonmegosztási perét Gaston Glock osztrák fegyvergyáros. A világszerte népszerű és híres Glock pisztolyok 84 éves megalkotója vagyonának megosztásáért 72 éves volt felesége indított pert. Helga Glock, akit 2011-ben, 49 év házasság után hagyott ott férje egy harmincegynéhány éves őt ápoló nővérke kedvéért, a több mint 650 milliárd forintra becsült családi vagyonból szeretett volna részt kapni.

Az eredetileg radiátormérnök Glock a róla elnevezett, műanyagból készített pisztolyokból lett milliárdos. A fegyver az 1980-as évek elején lett NATO-standard, az USA rendőrkapitányságainak felében ilyet használnak, a brit hadsereg pedig a közelmúltban 25 ezer darabot rendelt belőle Afganisztánban szolgáló katonáinak.

Helga Glock a tartásdíjért perelt, csakhogy annak idején, házasságuk boldogabb időszakában beleegyezett, hogy a cégben birtokolt 15 százalékos részét a családi alapítvány kezelje, amelyben három gyerekük is benne volt - írja a Guardian brit lap.

Gaston Glock azonban 2011-ben pár hónappal válásuk után feleségül vette a nála 51 évvel fiatalabb Kathrin Tschikof ápolónőt - akit akkor ismert meg, amikor szívrohammal kórházban feküdt -, feleségét és gyerekeit pedig kipenderítette állásukból, és töröltette a cégbeli részesedésüket is.

Az osztrák sajtó nagy érdeklődése közepette zajló elkeseredett bírósági küzdelemben a volt feleség azzal jött, hogy az ápolónő/szerető teljesen elszigetelte tőle és gyerekeitől a szívroham után az idős milliárdost. Gaston Glock viszont azt állította, hogy házasságuk gyakorlatilag már 1988-ban véget ért, amikor külön költöztek. A bíróság most neki adott igazat, jóllehet augusztusban egy másik bíróság még tartásdíjat ítélt a volt feleségnek.

Glocknak nem ez az első nagy nyilvánosságot kapott ügye. Egyik üzlettársa - aki a cégtől jelentős összeget sikkasztott el - 1999-ben bérgyilkost küldött rá. A kalapáccsal támadó volt francia idegenlégiós azonban csak megsebesíteni tudta az akkor 70 éves Glockot, akinek végül sikerült ártalmatlanítani a támadót. Azóta mind a volt üzlettárs, mind a bérgyilkos súlyos börtönbüntetését tölti.