Elhívták Brüsszelbe Vitalij Klicskót

Vágólapra másolva!
A decemberi uniós csúcs idejére hívták meg Brüsszelbe Vitalij Klicsko ukrán ellenzéki pártelnököt. A politikus Angela Merkel német kancellárral is tárgyal majd.
Vágólapra másolva!

Az Európai Unió konzultációkra hívta meg Brüsszelbe Vitalij Klicskót, az ellenzéki Ütés (UDAR) vezetőjét - értesült a BBC. A brit közszolgálati adó szerint az ukrán ellenzéki politikus meghívása december 19-20-ra, vagyis az év végi uniós csúcstalálkozó idejére szól. A meghívást Németország kezdeményezte és Angela Merkel német kancellár az uniós csúcs alkalmával személyesen találkozik az ellenzéki politikussal.

Kijevben péntek kora reggel négyezer tüntető folytatta a tiltakozást Függetlenség terén, a kormány lemondását követelve. A helyi sajtó aszerint folynak az előkészületek a hét végére meghirdetett ellentüntetésre is.

Ukrajnában három hete folyamatosak az utcai tüntetések, mert az ország vezetése elutasította, hogy aláírja a régóta előkészített társulási szerződést az EU-val. A tüntetők elleni durva fellépés után már az elnök és a kormány vezetését is követelik a tüntetők. Itt választ kap néhány további kérdésre a tüntetésekről, itt pedig végigkattinthatja, hogyan bolydult fel az ország.