Három miniszter fiait őrizetbe vették Törökországban

Vágólapra másolva!
Egy vesztegetési ügyben 18 emberen ütöttek rajta a török haóságok. Köztük volt három miniszter három fia is, és átkutatták egy nagy török bank székházát.
Vágólapra másolva!

Ismert üzletembereket és három török miniszter fiait is őrizetbe vették egy vesztegetési ügyben folytatott nyomozás keretében kedden - jelentették a keddi török napilapok.

A Hürriyet című napilap tudósítása szerint a rendőrség a hajnali órákban házkutatásokat tartott Isztambulban és őrizetbe vett 18 embert, köztük Muammer Güler belügyminiszter, Zafer Caglayan gazdasági, valamint Erdogan Bayraktar környezetvédelmi és várostervezési miniszter fiait.

A letartóztatottak között vannak ismert üzletemberek is. A lap úgy tudja, hogy átkutatták egy állami bank, a Halkbank székházát. Hivatalos forrásból egyelőre nem erősítették meg az értesüléseket.

A Bloomberg hírügynökség információja szerint 22 embert vettek őrizetbe a korrupciós ügyben. Az Anatolia török állami hírügynökség is ezt közölte, de nem nevezte meg a letartóztatottakat.
http://www.bloomberg.com/news/2013-12-17/halkbank-ceo-turkey-minister-s-son-said-detained-in-graft-probe.html

Az isztambuli ügyészi hivatal szerint még folyamatban van az akció, ezért egyelőre nem közölnek részleteket róla. A Halkbank részvényárfolyamai a Bloomberg szerint a hírre 6 százalékot zuhantak, még akkor is, hogy hivatalosan egyelőre senki nem erősítette meg, hogy az egyik bankvezető, Szulejmán Aszlan is a letartóztatottak között volt.