Száznál is több rendőrt vert a dühös német tömeg

Vágólapra másolva!
Egy kulturális központ lebontása ellen így tiltakoztak.
Vágólapra másolva!

Heves összecsapások voltak szombaton Hamburgban mintegy kétezer rendőr és több mint hétezer tüntető között egy lebontásra ítélt baloldali kulturális központnál. Száztizenhét rendőr megsebesült, közülük 16-ot kórházba kellett szállítani, egy pedig eszméletlen állapotban van.

Mentők szállítanak el egy sérültet a Vörös Flóra nevű szórakozóhely megmentésért szervezett tüntetésről, miután a tüntetők összecsaptak a rendőrökkel Hamburgban, 2013. december 21-én. Forrás: AFP/Malte Christians

A tüntetők azért gyűltek össze a Vörös Flóra nevű centrumnál - amely korábban színház volt - az északi nagyváros Schanze nevű kerületében, mert meg akarják akadályozni a lebontását. A tüntetők már nem sokkal a demonstráció kezdete után különböző tárgyakkal dobálták meg a rendőröket, azok pedig könnygáz és vízágyúk bevetésével, gumibotütlegekkel válaszoltak.

Tüntetők kővel dobálják a rendőröket a Vörös Flóra nevű szórakozóhely megmentésért szervezett demonstráción Hamburgban. Forrás: AFP/Malte Christians

A rendőrt, akit eszméletben állapotban ápolnak kórházban, fejbe találta egy kő. Egyelőre sem a rendőrségi szóvivő, sem a demonstráció szervezői nem tudták megmondani, hogy hány tüntető sebesült meg.

A rendőrség vízágyúval oszlatja a tüntetőket. Forrás: AFP/Malte Christians