Üzenetrögzítő válaszolt a pápának az apácák helyett

Vágólapra másolva!
Hiába akart újévi jókívánsággal meglepni egy spanyol apácarendet a pápa, csak az üzenetrögzítőjükkel tudott beszélni. Amikor megtudták a rendfőnök majd’ elsüllyedt szégyenében, pedig csak éppen imádkoztak.
Vágólapra másolva!

Telefonon, személyesen szerette volna tolmácsolni újévi jókívánságait Ferenc pápa egy spanyolországi apácarendnek. A meglepetésnek szánt hívást azonban üzenetrögzítő fogadta. Erről péntek este számolt be az egyik spanyol rádióadó, amely egyúttal leadta a pápai üzenetet is.

"Itt Ferenc pápa. Újévi üdvözletemet akartam tolmácsolni Önöknek. Később még egyszer próbálkozom. Isten áldja Önöket" - mondta a pápa december 31-én, de folytatta: "Mi csinálhatnak éppen az apácák, ami akadályozhatja őket, hogy felvegyék a telefont?"

A lucenai kármelita rend priorisszája, Adriana nővér a Cope rádiónak elmondta, hogy a többi nővérrel együtt éppen déli imádságon vett részt, amikor a pápa hívta őket. "Amikor kötelezettségeim megengedték, hogy a telefonhoz menjek, legszívesebben a föld alá süllyedtem volna" - mondta. Az üzenetet lejátszotta a többi apácának, akik közül néhányan - a pápához hasonlóan - Argentínából származtak, és jól ismerték őt.

A rend vezetője nem merte visszahívni az egyházfőt, és ezért egy püspöknél próbálkozott. A rádió szerint az ügy hepienddel ért véget. Ferenc pápa ugyanis este újból telefonált, és ekkor már felvették az apácák.