Steven Seagal arizonai kormányzó akar lenni

Vágólapra másolva!
Reagan és Schwarzenegger nyomdokaiba lépne Steven Seagal. Az akciófilmsztár az arizonai kormányzóságra pályázik, és addig is Amerika önjelölt legkeményebb seriffjével barátkozik.
Vágólapra másolva!

Steven Seagal amerikai filmsztár azt fontolgatja, hogy indul az arizonai kormányzóválasztáson. Az elsősorban akciófilmekből ismert 61 éves színész egy helyi tévécsatornának nyilatkozott a tervéről. Azt nem mondta, hogy melyik párt színeiben indulna - Arizona mindenesetre republikánus fellegvárnak számít.

Seagal nemrég az arizonai Maricopa megye seriffjével, Joe Arpaióval közösen forgatott egy realitysorozatot. Tagja a magát "Amerika legkeményebb seriffjének" nevező Arpaio 3000 önkéntes civilből álló csapatának. Új-Mexikóban, Texasban, valamint Louisianában is volt már seriffhelyettes.

Nem Seagal lenne az első ismert színész, aki politikai pályára lép az Egyesült Államokban. Arnold Schwarzenegger 2003-től 2011-ig volt Kalifornia kormányzója, Ronald Reagan pedig 1967-től 1975-ig dolgozott azon a poszton - és ő a nyolcvanas években egészen az elnökségig vitte.