Legalább húszan meghaltak az amerikai hidegben

havazás, hideg, időjárás, egyesült államok, USA, Az autóját ássa ki a hóból egy férfi az Indiana állambeli Indianapolisban 2014. január 6-án
Indianapolis, 2014. január 6. Az autóját ássa ki a hóból egy férfi az Indiana állambeli Indianapolisban 2014. január 6-án. A térségben 30 centiméternél is több hó hullott az éjszaka. (MTI/AP/Michael Conroy)
Vágólapra másolva!
Autóbalesetek és kihűlések miatt legalább 20-an meghaltak az amerikai extrém hideg időjárástól. Egyéves és 90 éves is halálát lelte.
Vágólapra másolva!

Eddig legalább 20 ember életét követelte a kegyetlen hideg az Egyesült Államokban – írta a USA Today. Az USA fölé hirtelen északi sarki levegő áramlott, több tíz fokos hőmérséklet-zuhanást okozva. Mindezt erős hóvihar kísérte.

A CNN szerint ebből 13 ember közlekedési balesetben és kihűlésben vesztette életét. Hétfőn egy autós például nekicsúszott egy benzinszállító teherautónak, mások gyalog mentek, amikor elcsapta őket egy autó. Meghalt egy egyéves kisfiú is Missouriban.

Chicagóban legalább hárman haltak meg. Közülük ketten szívelégtelenségben, egy ember pedig halálra fagyott a hóban, nem messze az otthonától. Ohióban egy 90 éves nőt találtak holtan az autójától nem messze a hóba fagyva. Az erős havazás hócsapdába zárta, megpróbált eljutni az otthonáig, de nem tudott.

Az amerikai hidegről a helyiek beszámolóit itt olvashatja.

Egy ember ássa ki az autóját hétfőn Forrás: MTI/AP/Michael Conroy