Vágólapra másolva!
Egy hét alatt mintegy 30 fokos lehűlés, majd ugyanilyen arányú felmelegedés megy végbe New Yorkban. Hétvégén már az északi államokban is olvadhat az irgalmatlan hideg után.
Vágólapra másolva!

Visszavonulóban van Kanada felé a sarkvidéki hideg az Egyesült Államokból, de január végén újabb erős lehűlés várható - közölte szerdán az amerikai meteorológiai szolgálat.

A rendkívüli hidegben az elmúlt három napban 21-en haltak meg az USA-ban. Több áldozat hajléktalan volt, öt ember hólapátolás közben esett össze. A hőmérséklet keddre mind az 50 tagállamban fagypont alá esett, még Hawaiion is.

Négy nap alatt 18 ezer repülőjáratot töröltek. A földgázfogyasztás minden korábbi rekordot megdöntött az Egyesült Államokban szerdán országszerte 41 ezren vártak az áramszolgáltatás helyreállítására.

Duluthban és Minnesotában -34 fok van, de ez is 11 fokos felmelegedést jelent az előző naphoz képest. Chicagóban a keddi -20-ról szerdára -17-re, csütörtökre pedig -9-re mérséklődik a fagy, pénteken pedig várhatóan megindul az olvadás.

Szombatra már az évszakban megszokottnál melegebb idő lesz. New Yorkban a hét végére 10 fok körüli hőmérsékletet jósolnak, ami azt jelenti majd, hogy egy hét alatt leforgása alatt egy 27-32 fokos lehűlés és egy ugyanilyen arányú felmelegedés megy végbe. A hidegről szóló helyi beszámolókat itt olvashat.