Összeomlott és kórházba került a francia elnök élettársa

Francois Hollande
2014. január 7-i kép Francois Hollande francia elnökről (középen) és élettársáról, Valérie Trierweillerről (tányérral a kezében) a párizsi államfői rezidencián, az Elysée-palotában Vízkereszt alkalmából tartott ünnepségen.
Vágólapra másolva!
Kórházba került François Hollande francia államfő élettársa, Valérie Trierweiler, írta a le Figaro francia lap. Az elnöki hivatal szerint "idegi kimerültség miatt" kellett kórházba vinni. A héten derült ki, hogy az államfő szeretőt tart, egy magazin képekkel bizonyította, hogy Hollande egy színésznőnél töltötte az éjszakát.
Vágólapra másolva!

Valérie Trierweiler, a franica államfő élettársa kórházba került, még pénteken kellett bevinni - írta a Le Figaro francia lap. Az elnöki hivatal vasárnap megerősítette a francia médiában terjedő hírt, és közölte, hogy "idegi kimerültség miatt" kellett kórházba vinni François Hollande francia államfő élettársát. A Le Figaro szerint Trierweiler hétfőn távozhat a kórházból.

A hivatal nem írt semmit arról, hogy Trierweiler összeomlásának köze lehet a francia elnök héten nyilvánosságra került viszonyához, de a francia sajtó szerint van összefüggés a történtek között. A Closer című brit bulvárlap a héten hét hosszú oldalon tárgyalta Hollande állítólagos afférját Julie Gayet színésznővel.

François Hollande és élettársa egy tortát vágnak fel a vízkereszt alkalmából tartott ünnepségen az Elysée-palotában idén január 7-én Forrás: MTI/EPA/Pool/AFP/Alain Jocard

A kapcsolatukról már hónapok óta terjedtek a pletykák az interneten, a magazin azonban most fotókkal is bizonyította a francia elnök félrelépését. Hollande az AFP hírügynökségnek a héten azt mondta, hogy a többi állampolgárhoz hasonlóan neki is joga van a magánéletéhez. A francia elnök hozzátette, hogy pert fontolgat a Closer ellen.

Valérie Trierweiler évek óta az államfő élettársa, de nem házasodtak össze. Hollande korábban Ségolène Royallal élt együtt. Royal szintén szocialista politikus, korábban indult a francia elnökválasztáson, Nicolas Sarkozy azonban legyőzte.