Obama folytatná a marihuána legalizálását

Vágólapra másolva!
Nem veszélyesebb az alkoholnál, és olyan rossz szokás, mint cigizni - mondta a marihuánáról Barack Obana amerikai elnök. Obama szerint folytatni kell a drog legalizálását, de nem szabad azt várni, hogy ez megoldást nyújt sok társadalmi problémára
Vágólapra másolva!

A marihuána nem veszélyesebb mint az alkohol – mondta Barack Obama amerikai elnök a The New Yorker amerikai magazinnak, amely terjedelmes portrét közölt az elnökről vasárnap.

"Mint ahogy azt alaposan feltárták, gyerekként én is szívtam füvet. Szerintem ez egy olyan rossz szokás és bűn is egyben, amely nem különbözik nagyban a cigarettától, amelyet ifjúkoromtól felnőtt életem nagy részén át szívtam. Nem hiszem, hogy (a marihuána) veszélyesebb lenne, mint az alkohol" - mondta Obama.

Az elnök saját lányait arra figyelmeztette, hogy a marihuána élvezete "rossz ötlet, időpocsékolás és nem túlságosan egészséges". Obama szerint a könnyűdrog használata "rossz szokás", de szerinte az emiatt kiszabott büntetések aránytalanul nagy mértékben sújtják a szegény afroamerikai és spanyolajkú fiatalokat, miközben a középosztálybeli felhasználók általában megússzák a súlyos büntetést.

Azt mondta, Colorado és Washington államban folytatni kellene a marihuána legalizálását.

Az Egyesült Államokban a szövetségi törvények tiltják a marihuána használatát, de 21 államban engedélyezték gyógyászati célokra történő alkalmazását, Coloradóban és az északnyugati Washington államban pedig teljesen legalizálták. Előbbiben már január elsejétől élnek a megengedőbb szabályok, utóbbi ez év során vezeti be. Ugyanezt tervezik Alaszkában és az amerikai fővárosban is.

Azt is mondta, hogy "feltehetően túloznak" azok, akik szerint a legalizálás egy sor társadalmi problémát megoldana, és ez Coloradóban és Washingtonban is kihívás lesz.

Kövessen minket a Facebookon is!