Klicsko tűzszünetet hirdetett Kijevben

Vitalij Klicsko az ukrán ellenzék egyik vezéralakja, profi bokszoló
Head of UDAR (Punch) party and one of the leaders of the opposition Vitali Klitschko (C) tries to stop clashes between police and protesters on January 19, 2014 during an opposition rally in the centre of the Ukrainian capital Kiev in a show of defiance against strict new curbs on protests. 200,000 protesters expressed frustration over the lack of a clear programme from the opposition leaders after almost two months of protests over the government's ditching of a pact with the EU under Russian pressure. AFP PHOTO / SERGEI SUPINSKY
Vágólapra másolva!
Estig tárgyal az ellenzék Janukovics elnökkel Kijevben, addig tűzszünetet hirdettek a tüntetők és a rendőrök közt.
Vágólapra másolva!

Vitalij Klicsko kezdeményezésére tűzszünetet hirdettek Kijevben, ezt mind a tüntetők, mind a rendőrök elfogadták. A „csend időszaka” ottani idő szerint este 8-ig (magyar idő szerint 7-ig) tart.

Akkor az UDAR (Ütés) párt elnökeként kimegy a tüntetőkhöz, és beszámol az ellenzéki pártok és a Viktor Janukovics elnök közti tárgyalások eredményéről – írta a Kyivpost. Szerda este Klicskóék csütörtökre támadást helyeztek kilátásba, ha a kormány nem mond le, és nem írnak ki új választásokat.

A tüntetések szerdán különösen véresek voltak, öt halálos áldozatról érkeztek hírek. Csütörtökön tovább folytatódtak az összecsapások, egyelőre nem tudni újabb áldozatokról. Volt azonban egy vidéki város, ahol a rendőrség megtagadta, hogy csatlakozzon a kijevi oszlatáshoz.

Klicsko a tömegben (A képre kattintva galéria nyílik) Forrás: AFP/Sergei Supinsky