Tucatnyian erőszakoltak meg egy nőt Indiában

Vágólapra másolva!
Nyilvánosan erőszakolt meg egy tizenkét fős csoport egy húszéves nőt India keleti részén. A falu vezetői ugyanis ezt szabták ki büntetésül, amiért a lány "engedély nélküli" viszonyt folytatott egy másik faluban élő férfival.
Vágólapra másolva!

A Birbhum kerületben lévő település vezetője hétfőn záratta be a nőt és a szerelmét, és először 50 ezer rúpiát (75 ezer forint) határozott meg a lány "bukásának" büntetéseként – írja a Hindustan Times alapján a Guardian. Miután a lány családja nem tudott fizetni, a falu tanácsa kedden elrendelte a csoportos megerőszakolását.

A helyi rendőrség eddig tizenegy embert vett őrizetbe, köztük a falu vezetőjét is. A súlyos sérüléseket szenvedett áldozat jelenleg is kórházban van, mint elmondta, egy idő után nem tudta számolni, hányan tettek rajta erőszakot, de felismerte köztük néhány szomszédját is.

Indiában időről időre előfordul csoportos nemi erőszak. A múlt héten egy 51 éves dán turistát erőszakolt meg nyolc férfi Delhiben, egy éve pedig egy svájci nővel történt ugyanez, aki a férjével együtt kerékpártúrázott az India középső részén található Madhja Prades államban.

A legveszélyesebb terület Nyugat-Bengál, ahol az előző hónapban öt férfi gyalázott meg egy nőt egy teherautóban, tavaly októberben pedig egy 16 éves lányt kétszer is megerőszakolt ugyanaz a csoport, másodszorra nem sokkal az után, hogy feljelentést tett a rendőrségen. Ő bele is halt a sérüléseibe, akárcsak az a diáklánylány, akit éppen egy évvel korábban csoportosan megerőszakoltak, megvertek, majd kidobták a buszból Újdelhiben. Ez a brutális eset óriási felháborodást keltett az országban, hatására szigorították az ilyen bűncselekmények büntetési tételeit.

Az indiai nőkkel szembeni erőszak okairól itt olvashat bővebben.

Kövessen minket a Facebookon is!