Életfogytiglanit kapott a londoni bőröndös gyilkos

Vágólapra másolva!
A 29 éves magyar férfi a magyar barátnőjét ölte meg tavaly nyáron a brit fővárosban.
Vágólapra másolva!

Életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte pénteken a londoni központi büntetőbíróság egy fiatal magyar nő szintén magyar állampolgárságú gyilkosát. A végzés értelmében a 29 éves Gyarmati Lászlónak legalább 17 évet kell börtönben töltenie, mielőtt feltételes szabadlábra helyezése szóba kerülhet.

Az áldozat ruhátlan holttestét egy bőröndben fedezték fel az északnyugat-londoni Barnet kerület Mill Hill városrészében, egy sportpálya közelében, erdős területen tavaly júliusban. Az azonosítási folyamat lezárultával a Scotland Yard közölte, hogy az áldozat a 25 éves, magyar állampolgárságú K. A., aki a városrészben élt. A londoni rendőrség nem sokkal később őrizetbe vette a gyanúsítottat, aki az észak-londoni Finchley kerületben lakott. A térfigyelő kamerák megörökítették azt, amikor a férfi a holttestet rejtő bőröndöt maga után húzva távozik lakásából.

A halottkémi vizsgálat fojtogatásra utaló gégezúzódást mutatott ki, jóllehet azt nem sikerült egyértelműen megállapítani, hogy ez vezetett-e közvetlenül a fiatal magyar nő halálához. A North London Press online hírportál beszámolója szerint Gyarmati a tárgyaláson emberölésben ismerte el bűnösségét, és a bíróságon azt vallotta, hogy egy veszekedés során párnát szorított áldozata arcára, így próbálva elhallgattatni a sikoltozó fiatal nőt.

Gyarmati László állítása szerint a vita azzal a közösen elgondolt tervükkel kapcsolatban robbant ki, hogy álházasságokat szerveznek magyar nők és uniós tartózkodási engedélyt e módszerrel megszerezni próbáló külföldiek között. A hírportál forrásokat nem említve azt írta: K. A.-ról "feltételezik", hogy maga is részese volt egy ilyen álházasságnak, és talált egy 20 éves másik nőt, akit szerinte "használni" lehetett volna a tervhez. Gyarmati azt mondta a tárgyaláson, hogy neki kétségei voltak a tervvel kapcsolatban, és amikor K. A. nem tágított a témától, akkor kezével befogta a száját. K. A. ezután sikoltozni kezdett, erre ő a nő torkára kulcsolta a kezét, párnát szorított az arcába, és amikor a párnát elvette, már halott volt.