Adócsalásért ítélték el Tiziano Ferro olasz énekest

Vágólapra másolva!
Aprólékos munkával bizonyította be az olasz adóhatóság, hogy Tiziano Ferro énekes valójában nem Nagy-Britanniában, hanem Olaszországban él. Ez azt jelenti, hogy Ferro csak papíron költözött Nagy-Britanniába, így adóznia sem ott kellett volna, vagyis majdnem egymilliárd forint értékű adócsalást követett el.
Vágólapra másolva!

Milliós adócsalásért ítélték el Tiziano Ferro olasz popsztárt, az ügyében hozott elsőfokú határozatot egy felsőbb fórum is jóváhagyta. A 33 éves énekes-dalszerző az adóhatóság szerint hárommillió euró (több mint 900 millió forint) adót csalt el azzal, hogy úgy tett, mintha Nagy-Britanniában lakna és adózna. Ferro egyebek közt nagy-britanniai lakás vásárlásával és ottani konditerembérlettel próbálta bizonyítani, hogy életvitelszerűen Angliában tartózkodik.

Az olasz adóellenőrök azonban ezernyi adattal, köztük bankszámla-kivonatokkal és újságkivágásokkal bizonyították, hogy az énekes mindvégig szülővárosában, a Rómához közeli Latinában lakott. A hatóság nem fogadta el a sztár azon védekezését, hogy munkája jellegéből kifolyólag "kényszerült" aránylag sokat hazájában tartózkodni, így az énekesnek be kell fizetnie az elcsalt adót, és az eljárási költségeket is meg kell térítenie.

Tiziano Ferro 2001-ben, elsősorban Perdono című számával vált ismertté külföldön is, azóta öt albumot jelentetett meg.