Egy sirály és egy varjú támadta meg a pápa békegalambjait

Széttépték a békegalambokat, Ferenc pápa
Children release white doves next to Pope Francis from the window of his private apartments during his sunday's Angelus prayer at St Peter's square on January 26, 2014 at the Vatican. AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI
Vágólapra másolva!
Ferenc pápa békét kért Ukrajnára, majd szabadon engedtek két békegalambot. Az egyikre egy sirály, a másikra egy varjú támadott.
Vágólapra másolva!

Ferenc pápa beszédet mondott vasárnap a Szent Péter téren a Vatikánban, amelyben békés párbeszédre szólította fel az ukrán kormányt és a tüntetőket. Ukrajnában november óta véres tüntetések zajlanak, a napokban is több halálos áldozata volt az összecsapásoknak. (Az eseményeket itt követheti.)

A pápa ezután átadta a helyét egy fiúnak és egy lánynak, akik egy-egy, a békét szimbolizáló galambot engedtek szabadon. A két madarat azonban rögtön az apostoli palota ablakából való kiengedésük után megtámadta egy sirály és egy varjú - írta a Huffington Post, amely közölt egy teljes képsorozatot is a támadásról. A viaskodásokat több tízezer ember nézhette végig.

Itt még örülhettek a szabadságnak Forrás: AFP/Alberto Pizzoli

Az a galamb, amelyikre a sirály támadt, néhány toll elvesztése árán el tudott szakadni az üldözőjétől, de a varjú kitartóbb volt, és folyamatosan támadta a másik galambot. A harcuk során kikerültek a hírügynökségek látóteréből, így nem tudni, mi lett a második békegalamb sorsa.

A sirály nem kímélte a békegalambot Forrás: MTI/AP/Gregorio Borgia

Kövessen minket a Facebookon is!