A füle nélkül került elő egy eltűnt ukrán ellenzéki vezető

Vágólapra másolva!
Dmitrij Bulatovot egy héttel ezelőtt rabolták el, és súlyosan bántalmazták. Bulatov a kijevi kormányellenes tüntetések egyik meghatározó civil csoportjának a tagja.
Vágólapra másolva!

Előkerült az ukrán ellenzék egy hete nyomtalanul eltűnt egyik vezetője, Dmitrij Bulatov, akit elmondása szerint elrablói súlyosan bántalmazták, megkínozták, egyik fülét pedig levágták. A tévék és internetes oldalak fényképeket és videofelvételt is közzétettek a fiatal férfiről, akinek arca csupa vér, mély vágások vannak a fején és a kezén, hiányzik az egyik füle, testén súlyos bántalmazás nyomai láthatók.

Bulatov elmondta, hogy egy héttel ezelőtt rabolták el a főváros Troescsina negyedében. Mindvégig egy vaksötét helyiségben tartották fogva, napfényt nem látott, az első napokban enni sem kapott, kínozták, megpróbálták megvakítani. "Megfeszítettek, átlyukasztották a fülemet, vagdosták az arcomat. A testemen ép hely nem maradt. Mindig bekötötték a szememet, ezért nem láttam, hogy kik kínoztak engem, de az emberrablók orosz akcentussal beszéltek" - mondta Bulatov, a Avtomajdan nevű ellenzéki csoport egyik vezetője. Az emberrablók szöggel átlyukasztották a tenyerét és levágták az egyik fülét.

Az ellenzéki aktivista közölte, hogy egy hét kínzás után kivitték egy erdőbe, ahol kidobták egy gépkocsiból. A férfi csütörtök este elbotorkált a legközelebbi faluhoz, a Kijev mellett Visenkibe, ahol egy helybéli beengedte házába, megetette. Bulatov telefonon értesítette társait.

A férfit egy közeli magánkórházba szállították, agyrázkódást állapítottak meg nála, de nincs életveszélyben. Az éjszaka folyamán barátai, politikusok és újságírók keresték fel a kórházban, meglátogatta Vitalij Klicsko, az Ütés (Udar) ellenzéki párt vezetője is. Dmitrij Bulatov azt ígérte, hogy a későbbiekben részletesebben tájékoztatja a nyilvánosságot a vele történtekről.

Az Avtomajdan a kijevi kormányellenes tüntetések egyik meghatározó civil csoportja, amely autós tüntetőkből szerveződött, és főként Kijeven kívül, elsősorban Viktor Janukovics mezsihirjai rezidenciája elé szervez megmozdulásokat. A konvojban közlekedést tiltó jogszabályt a kormányoldal nyilvánvalóan ellenük hozta.

Kövessen minket a Facebookon is!