Éhezne is a PS3-ért a norvég tömeggyilkos

Vágólapra másolva!
Elégedetlen fogva tartásának körülményeivel a norvég tömeggyilkos. Anders Behring Breivik levélben követel modernebb játékkonzolt, karosszéket, számítógépet, magasabb összegű ellátmányt, különben nem eszik.
Vágólapra másolva!

Éhségsztrájkkal fenyeget Anders Behring Breivik, a norvég tömeggyilkos, ha nem javítanak fogva tartásának körülményein. A 2011. július 22-én a norvég fővárosban és Utoya szigetén 77 embert meggyilkoló férfi 21 éves börtönbüntetését tölti, de elégedetlen fogva tartásának a körülményeivel - jelentette az AFP francia hírügynökség.

Breivik kínzóként jellemezte helyzetét, és jobb sétálási körülményeket, a külvilággal való kapcsolattartás biztosítását, egy szófát vagy karosszéket, illetve PlayStation 2-esének 3-asra cserélését követeli. Meg jobb játékokat. „Hozzáférést felnőtt játékokhoz, amiket én választhatok ki” - írta egy, az AFP birtokába került levélben, amelyben követeléseinek 12 pontos listája is szerepel.

„Más (rab) játszhat felnőtt játékokkal, miközben nekem csak kevésbé érdekes, gyerekeknek valókkal szabad. Például a Rayman Revolution hároméveseknek való” – írta az írógépen gépelt levélben. Az írógép helyett is inkább egy számítógépet szeretne, és havi 300 koronás (11 ezer forint) ellátmányának megduplázását, hogy többet költhessen postaköltségre. Pokoli körülményekről, éhségsztrájkról, és egy hamarosan eljövendő norvég náci rezsimről is ír, ami szerinte majd bosszút áll érte a büntetés-végrehajtás felelősein.