Közönség előtt veszítené el a szüzességét a művészhallgató

Vágólapra másolva!
Százötven, művészetek iránt érdeklődő ember figyeli majd egy brit művészhallgató első szexuális élményeit egy londoni galériában, legalábbis ez Clayton David Pettet terve. A 19 éves férfi egy férfival közösülne, hogy ezzel kérdőjelezze meg a szüzesség kulturális jelentőségét.
Vágólapra másolva!

Egy művészgaléria közönsége előtt vesztené el a szüzességét egy 19 éves brit művészhallgató, Clayton David Pettet, írja a Huffington Post. A művészeti performansznak szánt szex időpontját és a helyszínét is nyilvánosságra hozta, eszerint április másodikán a londoni Orange Dot galériában hajtja végre a tervét.

A Central Saint Martins College of Arts and Design iskolában tanuló férfi egy férfival közösül majd. A projektnek, mely a Facebookon is követhető, az "Art School Stole My Virginity" (A művésziskola elvette az ártatlanságomat) címet adta. Mindezzel a szüzesség kulturális jelentőségét szándékozik megkérdőjelezni.

Pettet a tumblrjén azt írta, hogy amikor a társai sorra vesztették el a szüzességüket, nehezen élte meg a kérdést, hogy ő miért szűz még mindig, és miért jelent ez olyan sokat a körülötte lévőknek. Ír arról is, hogy a szüzesség nála rendkívüli mértékben érzelmi kérdés. A performansztól azt várja, hogy fellángol a vita a szüzesség jelentőségéről, ami szerinte egy modern társadalom által felépített, elvont idea.

Az Orange Dot közleményt adott ki, mely szerint a 150 fős közönség előtti performansz után a művész kétnapos kiállítása illetve egy beszélgetés következik.

A művészhallgató ötletéről korábban is beszámolt a sajtó, ez a tavaly októberi cikk például még január 25-ét írt dátumként