Nem értették a rendőrök, miért mutogat a siket, összeverték

Vágólapra másolva!
Az eset Dél-Kaliforniában történt, a siket férfi a szomszédja udvarából vitte el éppen a saját cuccát, amikor a szomszédok kihívták a rendőröket. Eszméletlenre verték.
Vágólapra másolva!

Jonathan Meister a napokban pert indított egy sérültek jogaiért küzdő civil szervezet segítségével a kaliforniai Hawthorne városa, a helyi rendőrség és több rendőr ellen, miután egy rendőrségi akcióban eszméletlenre verték.

A Gawker cikke szerint a siketnéma férfi tavaly február 13-án egy barátja házának udvarára ment, hogy onnan elvigye a saját dolgait, amiket egy kis időre, megőrzésre adott oda a barátjának. A barát szomszédai felfigyeltek a kertben mozgó idegen férfira, és kihívták a rendőröket. Amikor a rendőrök megérkeztek, a férfi jelnyelvvel, kézjelekkel próbálta az értésükre adni, hogy siketnéma. A férfi szerint a rendőrök fenyegetésnek vették a kézjeleit, ezért egy sokkolópisztollyal leterítették, majd agyba-főbe verték, még az eszméletét is elvesztette.

A verés után letartóztatták, és bevitték a helyi rendőrkapitányságra, ahol aztán végre lehetőséget adtak neki, hogy írásban kommunikáljon, és visszakapta a telefonját is, hogy azon SMS-ben segítséget kérjen, majd kiengedték. Meister szerint mindez nem fordulhatott volna elő, ha a rendőröket a kiképzésük során felkészítik arra, hogy felismerjék a jelbeszédet.