Titkolják a britek, hogy nem is olyan káros a bevándorlás

Vágólapra másolva!
Visszatartja a brit kormány azt a tanulmányt, amelyből kiderül, hogy nem értinti olyan negatívan az országot a bevándorlás, mint ahogy azt korábban állították. A tanulmány publikálásával nehezebben lenne védhető, hogy miért nehezítik a külföldi munkavállalók helyzetét.
Vágólapra másolva!

Száz új migráns érkezésével 23 brit munkavállaló veszti el a munkáját - ez áll a Migrációs Tanácsadó Bizottság 2012-es kutatásában, de úgy tűnik, ez az adat túl pesszimista volt. Pedig a brit kormány többek között ezzel igazolta, hogy miért akarja 2015-ben 100 000 fő alá csökkenteni az országba érező bevándorlók számát.

Egy új, köztisztviselők és akadémikusok által készített tanulmány szerint a migrációnak sokkal kisebb a káros hatása, de a pontos adatok egyelőre nem ismertek. A tanulmányt már tavaly elkészítették, viszont a kormány ezt azóta sem publikálta. A BBC-nek nyilatkozó források szerint azért, mert a kormány el akarja kerülni, hogy kiderüljön: könnyebb befogadni a migránsokat, mint ahogy azt a kormány állítja.

Downing Street-i források viszont azt nyilatkozták, hogy csak azért nem publikálják a tanulmányt, mert az még nincsen teljesen kész, és ha eljön az ideje, nyilvánosságra fogják hozni.

A Munkáspárt migrációs árnyékminisztere, David Hanson szerint is publikálni kell az új adatokat. "A briteknek tisztában kell lenniük ezzel, hogy megítélhessék a migráció hatásait. Ezt adatok alapján kell megtenni, és nem a kormány retorikai fogásaira hagyatkozva" - mondta.