Élő adásban mondott fel a magyar származású tévés

Vágólapra másolva!
A Russia Today tisztára mossa Putyint - közölte Liz Wahl, és felmondott.
Vágólapra másolva!

Az orosz állam finanszírozásával működő, angol nyelvű Russia Today csatorna magyar származású műsorvezetője élő adásban mondott fel. Liz Wahl egy műsor végén etikai és morális kihívásokról kezdett beszélni, amelyekkel szembe kell néznie a tévénél. Megemlíti, hogy olyan családból származik, amely a szovjet csapatok elől volt kénytelen elmenekülni az 1956-os magyar forradalom idején, apja pedig amerikai katona volt. Partnere egy orvos, aki egy amerikai katonai bázison dolgozik.

„És éppen ezért nem tudok egy olyan szervezet tagja lenni, amelyet az orosz kormány alapított, és tisztára mossa Putyin tetteit” – mondta Wahl. „Büszkén vallom magam amerikainak, és az igazság terjesztésében hiszek, ezért mondok fel ez után a műsor után” – tette hozzá.

A tévécsatorna az eset után azt közölte, hogy ha egy újságíró nem ért egyet a munkaadója nézeteivel, a probléma rendezésének szokásos módja, hogy jelzi a szerkesztőnek. Ha pedig feloldhatatlan az ellentét, akkor profi módjára felmond. „Amikor azonban valaki nyilvános show-t rendez a személyes döntéséből, az nem más, mint önreklámozó szenzációkeltés” – közölte a Russia Today.