Két éve nem volt ilyen népszerű Putyin

Vágólapra másolva!
Az oroszok majdnem kétharmada szerint jól csinálja.
Vágólapra másolva!

Miközben a világ vezető hatalmai sorra ítélik el Krím félszigeti beavatkozása miatt, és büntetőintézkedéseket fogadnak el vele szemben, Vlagyimir Putyin orosz elnök vígan röhöghet a markába otthon: két éve nem tapasztalt magasságba szökött a népszerűsége.

Az elnök politikájával orosz lakosság 60 százaléka egyetért, amire 2012 márciusa óta nem volt példa. Ezt a szocsi téli olimpiának illetve paralimpiának, valamint az ukrán és krími válsággal kapcsolatos, világszerte vitatott intézkedéseinek köszönheti - írja a Guardian brit lap az orosz állami VTsIOM közvélemény-kutató március 1-2-án végzett felmérésére hivatkozva.

Ebből kiderül az is, hogy az oroszok 71 százaléka aktívabb orosz politikát szeretne a krími oroszok megvédése érdekében, és csak 17 százalékuk vélte úgy, hogy nem kellene konfliktusba keveredni az ukránokkal. Az oroszok többsége nyugat-ukrajnai nacionalisták és fasiszták lázadásaként tekint a kijevi eseményekre, ami az állami kézben lévő televíziók negatív propagandájának köszönhető - idézte a lap Masa Lipmant, a Carnegie Moscow Center elemzőjét.