Timosenkót egy berlini kórházban kezelik

Vágólapra másolva!
Miután Angela Merkel felajánlotta neki, Julija Timosenko Berlinbe utazott, hogy elkezdje rehabilitációját. Nagyon fáj a háta, és nem tud ráállni a jobb lábára.
Vágólapra másolva!

Péntek késő este Berlinbe érkezett Julija Timosenko volt ukrán miniszterelnök. A politikust a Charite kórházba vitték, hogy ott kezdje meg rehabilitációját - írta a Huffington Post.

Timosenkót 2011-ben ítélték el, de a börtönből kórházba kellett vinni súlyos hátfájdalmai miatt. Az 53 éves politikus gerinccsigolyái elmozdultak, ezért két éve erős hátfájása van. Az orvosok nem tudták megmondani, hogy mennyi ideig tartják majd benn, de általánosan annyit lehet tudni, hogy ha nem lesz szükség műtétre, akkor négy napig szokott tartani a felépülés, amelyet további kórházon kívüli rehabilitáció követ.

A kórház főorvosa Karl Max Einhaeupl azt mondta, Timosenko nem bénult le, de a jobb lábára nem tud terhelni, ezért csak segítséggel tud járni.

Angela Merkel német kancellár ajánlotta fel, hogy Németországban kezelhetik őt, miután Timosenkót Viktor Janukovics elnök Kijevből való elmenekülésekor szabadon engedték. A kiszabadulása után egyből Kijevbe ment, hogy a tüntetők előtt beszéljen. A Szabadság téri színpadra kerekesszékben tolták fel.