Vágólapra másolva!
Élni, dolgozni sem kell Bulgáriában ahhoz, hogy bárki, még a büntetett előélettel rendelkezők is bolgár útlevélhez, ezzel uniós állampolgársághoz jussanak. 55 millió forint kell hozzá, az eljárás legális.
Vágólapra másolva!

Anélkül is bolgár állampolgársághoz, ezzel együtt EU-s állampolgársághoz juthat bárki anélkül, hogy élne vagy dolgozna Bulgáriában – derítette ki a Telegraph tudósítója. A Telegraph brit újság riportere indiai üzletemberek képviselőjének adta ki magát, rejtett kamerás felvételeket készített az egész folyamatról, hogy bebizonyítsa, lényegében bárki EU-s állampolgársághoz juthat.

Elég ehhez 150 ezer fontot, vagyis durván 55 millió forintot letenni a hatóságok asztalára, vagyis az eljárás teljesen legális. Elég csupán ehhez két napra ellátogatni Bulgáriába, ennyi ideig tart az ügyintézés, és máris megkapja az uniós állampolgárságot bárki. Ez sokat jelent, mert például sokkal könnyebb így Nagy-Britanniában is munkát vállalni, iskolába iratkozni, így a bolgár útlevél kincset jelent sokak számára

Ráadásul a büntetett előélet sem kizáró tényező.