Ukrán csokigyárat foglaltak az oroszok

Vágólapra másolva!
Az orosz belügyi csapatok körbezárták és elfoglalták a Roshen ukrán vállalat Lipeckben lévő csokoládégyárát – írja a Kanal 5 ukrán televízió az internetes oldalán.A televízió csatorna is és a csokoládégyár is egy ukrán üzletember, Petro Porosenko tulajdonában volt, aki korábban gazdasági miniszter volt, most pedig az új ukrán vezetést támogatja. A Roshen vásárolta meg 2012-ben a Tibi csokit is gyártó Bonbonetti Choco Kft. többségi tulajdonát.A portál szerint a vállalat nem kapott figyelmeztetést, amely szerint a tevékenysége törvényt sértett volna, és az épületet elfoglalók sem mutattak semmilyen dokumentumot, ami behatolásra jogosította volna őket. A kijevi külügyminisztérium, valamint a gazdasági és kereskedelemfejlesztési minisztérium szerint az oroszországi Roshen gyár elfoglalása logikus folytatása az ukrán befektető ellen tavaly kezdődött, politikai indíttatású kampánynak, amikor az orosz állami fogyasztói felügyelet  szankciókat rendelt el a cég ellen. A két tárca szerint "az orosz vezetés de facto megkezdte a Roshen oroszországi gyártóegységeinek elkobzását, ami sérti a nemzetközi jog által garantált, a magántulajdonhoz való jogot". A két minisztérium felszólította az orosz hatóságokat, hogy ne tegyék a politika függvényévé a gazdasági kapcsolatokat. 
Vágólapra másolva!

Az orosz belügyi csapatok körbezárták és elfoglalták a Roshen ukrán vállalat Lipeckben lévő csokoládégyárát – írja a Kanal 5 ukrán televízió az internetes oldalán.

A televízió csatorna is és a csokoládégyár is egy ukrán üzletember, Petro Porosenko tulajdonában volt, aki korábban gazdasági miniszter volt, most pedig az új ukrán vezetést támogatja. A Roshen vásárolta meg 2012-ben a Tibi csokit is gyártó Bonbonetti Choco Kft. többségi tulajdonát.

A portál szerint a vállalat nem kapott figyelmeztetést, amely szerint a tevékenysége törvényt sértett volna, és az épületet elfoglalók sem mutattak semmilyen dokumentumot, ami behatolásra jogosította volna őket.

A kijevi külügyminisztérium, valamint a gazdasági és kereskedelemfejlesztési minisztérium szerint az oroszországi Roshen gyár elfoglalása logikus folytatása az ukrán befektető ellen tavaly kezdődött, politikai indíttatású kampánynak, amikor az orosz állami fogyasztói felügyelet szankciókat rendelt el a cég ellen. A két tárca szerint "az orosz vezetés de facto megkezdte a Roshen oroszországi gyártóegységeinek elkobzását, ami sérti a nemzetközi jog által garantált, a magántulajdonhoz való jogot". A két minisztérium felszólította az orosz hatóságokat, hogy ne tegyék a politika függvényévé a gazdasági kapcsolatokat.