Vágólapra másolva!
Lehet, hogy az eltűnt maláj gép az, közölte Kína. Hajókat küldenek a környékre.
Vágólapra másolva!

Elképzelhető, hogy az eltűnt maláj gép roncsait fedezte fel Kína új műholdképeken, jelentette be a maláj közlekedési miniszter, Hishammuddin Hussein. Az egyik, képeken látható darab a hatóságok szerint 13-szor 22 méteres, jelentette a BBC. Hussein elmondása szerint a kínai kormány még ma további részleteket közöl.

A miniszter a sajtótájékoztatón azt mondta, ő is csak nemrég tudta meg, hogy a kínai nagykövet vízen lebegő tárgyakat ábrázoló műholdképeket kapott az úgynevezett déli folyosó területéről, és hogy Kína hamarosan hajókat indít a területre. Ez ugyanaz a régió, ahol a csütörtökön közzétett ausztrál műholdfelvételek alapján már folyik a kutatás a gép után. Kína további két hajót küld az Andamán-tengerre, ahol már most is öt hajója kutat a Boeing esetleges roncsai után. A gépet két nagy területen keresik, az említett déli folyosó az Indiai-óceánon húzódik Indonézia nyugati partjaitól Ausztrália nyugati részéig.

A képet a CCTV kínai televízió a Twitteren tette közé.

Kína azon 26 ország egyike, amelyek keresik a roncsokat. A gépen utazók többsége kínai állampolgár volt. Hishammuddin Hussein azt mondta, továbbra is mindent elkövetnek annak érdekében, hogy szűkítsék a két hete eltűnt Boeing 777-es utáni kutatás két térségét. A lehetséges északi repülési iránnyal kapcsolatban Hussein közölte, mostanra Kína, India, Pakisztán, Mianmar, Laosz, Kirgizisztán és Kazahsztán is megerősítette, hogy az első elemzések nem észlelték radarjaikon a Malaysia Airlines MH370-es járatát.