A maláj gépről indított mobilhívásról pletykálnak

Vágólapra másolva!
Maláj lapértesülések szerint az MH370-es járat pilótájának mobilja nem sokkal egy bázisállomáshoz csatlakozott a gép eltűnése előtt. Ezt nem erősítette meg a helyi közlekedési miniszter.
Vágólapra másolva!

A New Straits Times című maláj lap forása szerint a Malaysia Airlines repülőgépének másodpilótája, Farik Abdul Hamid március 8-án, nem sokkal azt megelőzően próbált telefonálni a fedélzetről, hogy a Boeing 777-200-as eltűnt a radarképernyőkről.

A lap forrása szerint a hívás felépülése váratlanul megszakadt, valószínűleg azért, mert a gép nagy sebességgel távolodott a mobiltoronytól. A lap szerint a Boeing Malajzia nyugati partjainak közelében elég alacsonyan repült ahhoz, hogy egy mobiltoronnyal kommunikálhasson róla egy mobiltelefon.

Egy másik névtelen nyilatkozó szerint nincs bizonyíték arra, hogy a másodpilóta valóban hívást kezdeményezett volna, a készüléke csupán kapcsolódott egy mobiltoronyhoz, amelyet akkor is megtesz, ha a készüléket ki-, és bekapcsolják.

Hishammuddin Hussein maláj közlekedési miniszter nem kommentálta a lapértesüléseket, csak azt közölte, hogy ha a mobiltelefon kommunikációs próbálkozásának híre igaz, arról valószínűleg már jóval korábban értesültek volna - írja a Guardian című brit lap.