Putyin: Az ukrán akciónak következményei lesznek

Harcok Kelet-Ukarjnában
A member of the Ukrainian special forces takes position at an abandoned roadblock in the eastern Ukrainian city of Slavyansk on April 24, 2014. Ukraine's military launched an assault on the flashpoint rebel-held town of Slavyansk, sending in armoured vehicles and a helicopter, AFP journalists in the town reported. Several armoured personnel carriers drove past an abandoned rebel roadblock in flames to take up position at the entry to the town. AFP PHOTO/KIRILL KUDRYAVTSEV
Vágólapra másolva!
Az ukrán erők antiterrorista akciójában megöltek öt embert Kelet-Ukrajnában.
Vágólapra másolva!

Az ukrán biztonsági erők öt "terroristát" megöltek csütörtökön a Donyeck megyei Szlovjanszknál, az ország keleti részében folyó terrorellenes művelet keretében – közölte az ukrán belügyminisztérium.

A szűkszavú közlemény szerint a hadsereg és a belügyminisztérium alá tartozó egységek az illegális oroszbarát fegyveres csoportok három útzárát semmisítették meg a város északkeleti részén. Az "antiterrorista" harcok közben a biztonsági erők egyik tagja megsebesült.

Ukrán katona az egyik lerombolt úttorlasznál. A képre kattintva galéria nyílik! Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

A Radio Liberty – Radio Free Europe tudósítása szerint Vlagyimir Putyin azt mondta, az ukrán haderő bevetése "súlyos bűn a saját népük ellen". Az orosz elnök "következményekről" beszélt, de a tudósítás nem részletezte, hogy mik lennének azok.