Ha Putyin fuldokolna, Obama kimentené

Vágólapra másolva!
Putyin korábban azt mondta, Obama rendes ember, biztos kihúzná. Obama bárkit megmentene, ha tudna.
Vágólapra másolva!

Barack Obama megmentené a fuldokló Vlagyimir Putyint - derült ki az amerikai elnök egy friss nyilatkozatából. A UPI amerikai hírügynökség szombati beszámolója szerint a hónap elején arról kérdezték az orosz elnököt, hogy megbízna-e amerikai kollégájában egy ilyen vészhelyzetben. Azt felelte, hogy a kormányközi kapcsolatokon túl léteznek személyes kapcsolatok is. "Azt nem mondanám, hogy különleges kapcsolat van köztem és az amerikai elnök között, de úgy gondolom, hogy (Obama) rendes és elég bátor ember. Szerintem kimentene" - mondta Putyin.

Obamát az ABC News tudósítója dél-koreai útján arról kérdezte, mit tenne, ha Putyin a közelben fuldokolna. "Biztos, hogy kimenteném, ha Putyin úr fuldokolna" - mondta Obama, de azt is megjegyezte, hogy bárkit kimentene, ha rajta múlna. Az amerikai elnök megjegyezte, hogy régen jó úszó volt, és magyarázatképpen hozzáfűzte, "Hawaiin nőttem fel". Azt is elmondta ugyanakkor, hogy egy kicsit kijött a gyakorlatból.

Obama a szöuli sajtótájékoztatón ugyanakkor világossá tette, hogy nincs elragadtatva Putyintól, aki szerinte aggasztó módon egyre inkább hidegháborús szemüvegen keresztül szemléli a világot. Kijelentette, hogy az utóbbi hetek fejleményei, köztük a Krím Oroszország általi bekebelezése, "lényegesen megnehezítik, hogy együttműködjünk".

Az ABC News szerint Obama egy hete nem beszélt személyesen Putyinnal az egyre élesedő ukrajnai válság ügyében.